Как да се попълни на кофража

Как да се попълни на кофража
Как да се попълни на кофража

Възможно ли е да се излива фундаментните части

При запълване на монолитна основа на къщата необходимото количество бетон често превишава няколко кубически метра. По-големите строителни компании решаване на този проблем с помощта на тежка техника - бетонобъркачка и с тяхна помощ, решението е смесена и се подават в кофража. Все пак, частни предприемачи, тази техника не винаги да си позволят, в допълнение, малки площи може да липсват пътища за достъп за тежко оборудване. Частично се реши проблема ще помогне бетонобъркачка, но обемът на разтвора се получава по едно зареждане, като по този начин ограничен. Строителите в същото време възниква въпросът: Възможно ли е да се налее основите на части? Това отразява ли се на характеристиките на работа и трайността на фондацията?
Как да се попълни на кофража

Как да се излее в основата под къщата със собствените си ръце - техника, + видео

В индивидуално жилищно строителство най-широко се съблича фондации, защото те напълно изпълняват функциите си в почти всички видове почви, не е твърде сложен за самостоятелно пълнене и сравнително евтина. Друг често срещан тип - купчина фондации, които се използват за преместване на земята. И в първия етап на подреждането на тези бази ще бъде точно изчисляване на необходимия брой строителни материали, тяхното възлагане на обществени поръчки и доставка до строителната площадка. В този случай, е разумно правото да се закупи целия обем на строителни материали, така че да не се разсейваме от допълнителни покупки по време на работа и времето за извършване на цялата работа в един топъл сезон.
Как да се попълни на кофража

Нюансите преди извършване на запълване

При извършване на дейностите, изброени по-горе, трябва да се обърне внимание на предразсъдъците, които трябва да присъстват преди извършване на запълване. Blind площ на сградата изисква наклон далеч от самата сграда. Достатъчно е 5 градуса наклон. За да направите това, можете да приложите на кожата.
Как да се попълни на кофража

Първият етап - геотекстил


Първият слой действа геотекстил. Този слой е задължително, но е много важно. Следваща поберат натрошен гранит (от 5 до 10 см). изглади чакъл и уплътнени. След трамбоване Чакъл поставен върху втория слой от геотекстил. 
Как да се попълни на кофража

Изисквания за слепи област, както и правилата за своите устройства

  • ширина на бетон otmostki, съгласно парченце 2.02.01-83 трябва да бъде 200 mm. по-голяма от надвисналата на покривен материал. В присъствието на дренаж, нейните параметри също са взети под внимание. Същата за изрезки от регламентира ширина в зависимост от типа на почвата. Традиционен (оптимално) може да се разглежда ширина слепи площ от 1 метър. Тази ширина дава възможност за свобода на движение и играе роля на пътеки около къщата;
  • дължина. От основаването трябва да бъде защитено по периметъра на къщата, логично е, че районът сляп също трябва да бъде обкръжават структурата. Изключение може да бъде на мястото на инсталиране на бетон верандата само;
  • дълбочина на проникване или ниво otmostki не трябва да надвишава половината на характеристика специфичен регион изчислената дълбочина на замръзване на почвата. Този параметър може да се види в табличен или искане информация в Министерството на архитектурата по местонахождението на обекта. Способността да се премести на бетон сляпа зона с почвата дава неговата функция. В противен случай, тя ще бъде намалена до ролята на дренажни води, което не е достатъчно, за да се защити основата.

Коментари

Свързан софтуер

Гараж на сандвич панели калкулатор

Самозалепващи винил плочки за стени

Монтаж на климатици с ръцете си без вакуум помпа