Полагане на балатум бетон

Полагане на балатум бетон
Полагане на балатум бетон

Самонивелиране изравняване повърхност със смес от

След замазката, по-малки нередности могат да се образуват на повърхността. Целесъобразността на отстраняването им зависи от характеристиките на линолеум. Плътен мек пружиниращ или балатум база субстрат може да компенсира малки неравности на пода. Но ако решите да положи тънък балатум без подкрепата, не можеш да направиш без задълбочена изравняване на под.
Полагане на балатум бетон

Как да се положи на балатум бетонен под, без никакви проблеми

Най-често срещаният и надеждна основа са бетонни плочи. Holder традиционно гладки подове са много късмет, можете да се откаже от трудоемък "мокър процес" подравняване - на циментова замазка пясък. Собствениците на апартаменти, които са устояли на няколко поколения предшественици, ще трябва да "почисти следите от престъпленията си", проведена цялостна реконструкция или частични ремонти на повърхността на бетона.
Полагане на балатум бетон

Полагане на линолеум

В идеалния случай - ако бетонова основа отговаря на всички изисквания - може да бъде лежаха балатум направо на земята. Полагане линолеум замазка трябва да се провежда при стайна температура не по-ниска от 15 градуса, а съдържанието на база влага не над 5%. Тя е по-трудно да се отговори на въпроса “отколкото да лепило балатум върху бетон”, В лепилото трябва да има добра адхезия към бетонна основа и повърхността на бетона не трябва да се рушат. Тя трябва да се грундира с такъв състав, че се препоръчва за употреба мастика лепило. Обикновено, битум смола се използва заради добрите хидроизолационни свойства на този вид лепило и добро запълване на всички microroughness, в който може да се кондензира влага под линолеум.
Полагане на балатум бетон

Каква е основата за линолеум и защо е необходим

подкрепа – специален материал от естествени влакна или от не-естествено срещащи се суровина, която служи като междинен слой между основата и самата настилката. Тя се използва и при полагане ламинат.
Полагане на балатум бетон

подготвителна работа

  1. Преди да положи балатум бетонен под, повърхността трябва да помете, вакуум, пране, химическо и грундирани.
  2. Вътрешен линолеум подови следващите няколко дни, за да се поддържа постоянна температура над 18 ° С и влажност 40-60%.
  3. Придобити за полагане на линолеум трябва да бъдат разпределени в стаята, така че е равна и аклиматизират (поне веднъж дневно). за привеждане в съответствие с помощта на наличните товарни вълни.


Коментари

Свързан софтуер

Гараж на сандвич панели калкулатор

Самозалепващи винил плочки за стени

Монтаж на климатици с ръцете си без вакуум помпа