Полагане линолеум субстрат

Полагане линолеум субстрат
Полагане линолеум субстрат

Каква е основата за линолеум и защо е необходим

подкрепа – специален материал от естествени влакна или от не-естествено срещащи се суровина, която служи като междинен слой между основата и самата настилката. Тя се използва и при полагане ламинат.
Полагане линолеум субстрат

Самонивелиране изравняване повърхност със смес от

След замазката, по-малки нередности могат да се образуват на повърхността. Целесъобразността на отстраняването им зависи от характеристиките на линолеум. Плътен мек пружиниращ или балатум база субстрат може да компенсира малки неравности на пода. Но ако решите да положи тънък балатум без подкрепата, не можеш да направиш без задълбочена изравняване на под.
Полагане линолеум субстрат

който субстрат не е необходимо да се постави линолеум

Някои решите да поставите под субстрата балатум MDF, ПДЧ или OSB. Това не е съвсем правилното решение. Да, те осигуряват изолация, но звукът от тези субстрати е силно и дразнещо силен. Така че трябва субстрат на печки на дърва, в допълнение към стека друг субстрат вече юта, филц или корк, но защо да го правя, ако те могат да бъдат поставени непосредствено върху бетонния под и дървото.
Полагане линолеум субстрат

различни субстрати

Така че можете да поправите, да реши какво е най-добре, наред с всички разновидности на субстрати под балатума, трябва да знаете, че те са няколко, а всеки има редица плюсове и минуси. Сред най-подходящ за модерни апартаменти и къщи видове материални специалисти имайте предвид следното:
Полагане линолеум субстрат

Дали това е необходимо да се наруши стария линолеум?

Шиба треска не е необходимо по този въпрос. При полагане на линолеум субстрат може да играе ролята на стария балатум. Въпреки това, този съвет трябва да се използва само, ако старата покритие е без дефекти. Ако основата на подови отразено дефекти, се появяват мехурчета, а след това, разбира се, на стария линолеум трябва да бъдат отстранени.

Коментари

Свързан софтуер

Гараж на сандвич панели калкулатор

Монтаж на климатици с ръцете си без вакуум помпа

Самозалепващи винил плочки за стени