Апаратурата на избени фундаментни блокове

Апаратурата на избени фундаментни блокове
Апаратурата на избени фундаментни блокове

Недостатъци фундаментни блокове

Въпреки тези положителни характеристики на този материал, тя има и своите недостатъци. Например, за изграждане на структури, на блокове тежки, трябва да се използват специални машини за опаковане, което ще доведе до ненужни финансови разходи.
Апаратурата на избени фундаментни блокове

Недостатъците на фундаментни блокове включват:

  • тяхната висока цена: разходите за изграждане на основата се увеличава с 40% в сравнение с монолитна основа;
  • трябва двойна хидроизолация слой;
  • защита на ставите от замръзване (изолация), който ще удължи живота на фондацията и ще бъде перфектна защита за слабите места на зидария.

FBS блокове са разделени на 2 вида

  • колонообразен - това е най-икономичният и най-добрият вариант за изграждане на всякакви сгради върху него. Тя е доказала себе си на пясъчния земята, върху почви с висока киселинност и с много почва замръзване.
  • панделка - не са в състояние да издържат на големи натоварвания, идеални за леки конструкции.


Монтаж и характеристики на зидария

Детайли и особеностите на монтаж и изчисляването на FBS фундаментните блокове не са твърде различни от обичайните зидария. Работата започва с ъгъла, и от пресечните точки на стените. Vrazbezhku подредени блокове, с лигиране ъгли, вътрешни и външни стени.
Апаратурата на избени фундаментни блокове

Видове сглобяеми колан основи

В дълбочина Bookmark блокови фондации са повърхностни, melkozaglublennymi и задълбочават. В индивидуалното жилищно строителство е най-честата melkozaglublenny сглобяема фондацията с дълбочина от 0,5 Bookmarks—0,7м и изпъкнали от наземната част на 50см.
Апаратурата на избени фундаментни блокове

засилване колан

В края на миналия век, укрепващ колан рядко се използва и до днес, тя се смята за необходим елемент. Засилване колан - метална заварена конструкция, монтирана в горната част на основата. Неговата задача - да се отнасят отделните блокове. Обикновено, засилване лентата е заварена към горните отворите. Строго от ниво комплект кофраж, в който се излива бетон, повърхността се заглажда. От своя хоризонтален зависи от качеството на последващото строителство: полагане на подови плочи, стени. След завършване на монтажните работи се извършва хидро и топлоизолация, ако е необходимо - дренаж. В изкопа се пълнят и уплътняват. След завършването на строежа се прави слепи област.
Апаратурата на избени фундаментни блокове

Подготвителната работа по основата на устройството

Фондация монтиран на FBS се основа лента се излива, на мястото на монолитен, само сглобяеми елементи и така се вписва по-бързо, без да се чака за втвърдяване разтвор. изготвяне на поръчката ще бъде почти едни и същи. За удобство на работа по следа ред, по реда на номериране на произведения запазена в следващия раздел.

Коментари

Свързан софтуер

Гараж на сандвич панели калкулатор

Монтаж на климатици с ръцете си без вакуум помпа

Самозалепващи винил плочки за стени